12 Mart 2010 Cuma

Emlak raporunda İstanbul ilk sırada


Araştırmaya göre İstanbul, Avrupa bölgesinde 'gelişme beklentilerinde' ilk sırada. Gayrimenkuldeki son gelişmeleri içeren ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Raporu 2010 Avrupa’ya göre, İstanbul, Avrupa bölgesinde ‘gelişme beklentilerinde’ ilk sırada yer aldı. PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Urban Land Institute’un (ULI) hazırladığı rapora göre, geçen yıl yatırım beklentilerinde üçüncü sırada olan İstanbul, küresel kriz nedeniyle yatırımcının risk düzeyi düşük şehirlere yönelmesiyle bu yıl mevcut performansta 7’nci, yeni gayrimenkul alımı tercihinde ise 5’inci sırada yer aldı.

UZUN VADEDE POTANSİYEL

Raporda kredi temininin kolaylaşması ve gayrimenkul değerlerinin dengelenmesiyle Avrupa gayrimenkul sektörünün 2010’da iyileşeceği, ancak iyileşmenin yavaş olmasının beklendiği ifade edildi.

Rapora göre küresel krizin etkilerinin sürdüğü bir dönemde gayrimenkul yatırımcısı Almanya, İngiltere, Fransa gibi daha geniş ve riski düşük piyasalara yönelse de uzun vadede potansiyeli nedeniyle Türkiye ve İstanbul cazibesini koruyor. Genç nüfus ve ekonomik büyüme beklentileri ilginin temel nedeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder