17 Mart 2010 Çarşamba

Boğaz'ın 1 milyar $ lık arsası Cannes'da Satışa çıktı.


Yatırımcı aradığı arazi ve projeleriyle dikkat çeken İBB, Boğaz’ın en uzun arazisini de vitrine çıkardı
Yapı sektörünün her yıl Fransa Cannes’da gerçekleşen dev buluşması MIPIM, bu yıl da ilginç projelere ve pazarlamalara ev sahipliği yapıyor. 16 Mart günü kapılarını açan ve 76 ülkeden yüzlerce firma, kurum ve belediyenin yer aldığı MIPIM Fuarı’na bu yıl da her yıl olduğu gibi Türkiye’den özel şirketlerin yanı sıra belediye ve kurumlar da katıldı. 47 firma, kurum ve belediyenin katıldığı fuarda TOKİ, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri de yer alıyor.

Fuarda İstanbul’daki büyük araziler ve kentsel dönüşüm projeleri için uluslararası yatırımcı aranması dikkat çeken gelişmelerden biri oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yatırımcı aradığı dört proje de kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarından oluşuyor. İBB’nin yatırımcı aradığı projeleri Maltepe Dragos, Cendere Deresi, Küçükçekmece Avcılar ve Kartal Kentsel Dönüşüm projelerinden oluşuyor.
1 milyar dolarlık arazi
İBB’nin yatırımcı arayışına çıktığı arazilerden biri ise İstanbul’un en değerli noktalarından birinde bulunmasının yanı sıra uzunluğuyla da dikkat çekiyor. Kurumun yatırımcı aradığı arsa ve araziler Swissotel, Perpa ve Beykoz Çubuklu’da bulunuyor. Bunlardan 607 ayrı parselden oluşan ve 109 bin metrekare büyüklüğündeki Çubuklu’daki arazi, 644 metre uzunluğuyla Boğaz’daki en uzun arazi. Boğaz’daki en uzun rıhtım da yine 72 metreyle Çubuklu’daki bu arazi üzerinde yer alıyor. Çubuklu’nun üzerinde yer alan bu rıhtım, kendinden sonraki en büyük rıhtıma sahip olan Kıbrıs Yalısı’nın rıhtımından dokuz kat daha uzun.
Çubuklu 29 Gece Klübü, Hayal Kahvesi ve eski petrol dolum tesislerinin bulunduğu arazi için İBB’nin belirlediği satış değeri ise 1 milyar doların üzerinde.
İBB, yaptığı açıklamada bu arazi üzerinde özellikle turizm ve ticari gayrimenkul alanında geliştirilecek projeler için her türlü kolaylığı yasal çerçevede sağlamaya hazır olduğunu belirtirken, yatırımcıların, Boğaziçi öngörünüm bölgesinde olan gerekli izinleri almak koşuluyla proje geliştirmek konusunda serbest olduğu da vurgulananlar arasında oldu.
TÜRKLER CANNES’DA PROJELER VE ARAZİLERİ İÇİN YATIRIMCI AVINA ÇIKTI
Bayraktar: ‘İstanbul, Paris’e bin basar’
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bu yıl ilk kez katıldıkları MIPIM’de TOKİ ve Emlak Konut GYO standını gezerken, “Avrupa geriliyor, İstanbul’da yatırım potansiyeli daha fazla” dedi.
Türkiye’de, özellikle de İstanbul’da çok önemli yatırım potansiyeli bulunduğunu ifade eden Bayraktar, “İstanbul’da Paris’ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek” diye konuştu.
Konuşmasında yurtiçi meselelere de değinen Bayraktar, deprem felaketi yaşayan Elazığ’da en az 1.000 konutluk bir proje başlatacaklarını belirtti. Esas büyük dönüşüm çalışmasının İstanbul’da yapılması gerektiğine dikkat çeken Bayraktar, “Bu konuda hiç zaman kaybetmememiz gerekiyor” dedi. TOKİ Başkanı Bayraktar, maaşıyla ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine de ‘’7 bin lira maaşım var. Bu konuda bir şikayetim yok. Az gelirse bırakır gidersin. Allah bereket versin’’ dedi.
Ali Sami Yen’de görücüye çıktı
TOKİ, MIPIM’de değerli arazilerini de yatırımcıların görüşüne sundu. Kurumun yatırımcı beklediği araziler arasında Ankara-Ballıkuyumcu, Kuzey Ankara Projesi, İstanbul Halkalı, Kayabaşı, Ataköy arazileri ile yakında ihaleye çıkacak olan Ali Sami Yen Stadyumu alanı, ayrıca Eskişehir Odunpazarı’ndaki arazi bulunuyor.
Emlak Konut GYO arazilerini anlattı
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da Türkiye’de dış yatırımcılar için oldukça cazip alanlar bulunduğunu kaydetti. Kurum, “Türkiye, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Halka arz sırasında yatırımcılar, sadece arsa stokuna değil, yatırım portföyüne de bakıyor” diye konuştu. Kurum’ yabancı yatırımcılar için görücüye çıkardığı projeleri ise şöyle anlattı: “İSTOÇ’un yanındaki 131 dönüm arazimizde 288 bin metrekarelik yatırım yapmak mümkün. Ataköy’de, Florya Şenlikköy’de arsa stokları var.”

Bursa, dönüşüm projeleriyle vitrinde
Bursa Büyükşehir Belediyesi de gecekondu dönüşüm projelerini yabancı yatırımcılar için vitrine çıkardı.
Belediyenin projeleri arasında 17.5 hektarlık sıcak su kentsel dönüşüm projesi, santral garaj kentsel dönüşüm projesi, Gökdere spor ve eğlence vadisi projesi, Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi veİNTAM kentsel dönüşüm projesi bulunuyor.
Belediye ayrıca, Bursa Atatürk Stadyumu’nun yıkılarak, yerine UEFA standartlarında 35 bin kişilik yeni stadyum yapılması projesi ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinin işletilmesini de yatırımcıların ilgisine sunuyor.

İSTANBUL’UN HANGİ ARAZİ VE PROJELERİ VİTRİNDE?
4 proje için yatırımcı aranıyor
- Maltepe Dragos Yenilenme Projesi
- Cendere Kentsel Dönüşüm Projesi
- Küçükçekmece Avcılar Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi
- Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi
İBB’nin satışa çıkardığı 3 arazi
- Swiss Otel arsası:?İstanbul Beşiktaş’ta üç parselden oluşan arsanın büyüküğü 72 bin 422 metrekare.
- Perpa arsası: Perpa’daki arsanın büyüklüğü 35 bin 343 metrekare.
- Beykoz Çubuklu arazisi: 607 ayrı parselden oluşan arazinin büyüklüğü 109 bin metrekare.Uzunluğu ise 644 metre.
Tebernüş Kireçci
Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler
Boğaz’ın 1 milyar dolarlık arsası Cannes’da vitrine çıktı
Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme Fuarı’nda (MIPIM) İstanbul Boğazı’nın en değerli arsaları görücüye çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Swissotel, Perpa ve Beykoz Çubuklu arazileri için Cannes’da yatırımcı arıyor. 607 parselden oluşan 644 metre uzunluğunda, 109 bin metrekare alanlı Çubuklu arazisi Boğaz’da en geniş rıhtıma sahip arazi olarak 1 milyar doların üzerinde bir değerle vitrine çıktı. Türkiye’den çok sayıda şirketin katıldığı fuarda, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri, TOKİ ve Emlak Konut fuarda projelerini sergiliyor. MIPIM’de; Maltepe Dragos, Cendere deresi, Küçükçekmece Avcılar ve Kartal Kentsel Dönüşüm projelerine yatırımcı aranıyor.
Çubuklu 29 Gece Kulübü, Hayal Kahvesi ve eski petrol dolum tesislerinin yer aldığı Belediyeye ait Çubuklu arsası kıyı uzunluğu olarak Boğaz’ın en uzun arsası. Arsanın kıyısı, 72 metre rıhtıma sahip ve Boğaz’ın en uzun rıhtımlı yalısı ünvanını taşıyan Kıbrıslı Yalısı’ndan 9 kat daha uzun. Çubuklu arsası, turizm ve ticari gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara açık. Projeler için belediye yardıma hazır.
Seda Tabak / Hürriyet
Türk projeleri Cannes'da görücüye çıktı
Türkiye'nin önemli yapı projeleri, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın sayılı, Avrupa'nın en büyük yapı fuarlarından biri olarak nitelendirilen MİPİM'de sergileniyor. Fuara, bu yıl ilk kez TOKİ ve Emlak Konut GYO da katılıyor. Büyük projeler uygulanabilecek değerli arsalar, yabancı yatırımcılara tanıtıLIyor. Türkiye'den 47 firma, kurum veya belediye bu yıl fuara katılıdı. TOKİ standını gezen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "İstanbul'da Paris'ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek'' dedi.
Sabah
Toki, Ali Sami Yen'i de Cannes'te vitrine koydu
Cannes'daki dünyanın en büyük yapı fuarı MİPİM'e ilk kez katılan TOKİ, Ali Sami Yen arazisiyle Bursa'daki kentsel dönüşüm alanı gibi değerli arazilere yatırımcı arıyor
Fransa'nın Cannes kentindeki Avrupa'nın en büyük yapı fuarlarından MÎPÎM'e bu yıl ilk kez katılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), büyük projeler uygulanabilecek değerli arsaları ve Bursa kentsel dönüşüm projesini yabancı yatırımcılara tanıtıyor. Türkiye'den 47 firma, kurum veya belediye bu yıl fuara katılırken, bunlardan 16'sı stand açarak tanıtımda bulunuyor.
TOKÎ'nin fuarda yatırımcı beklediği araziler arasında Ankara-Ballıkuyumcu, Kuzey Ankara Projesi, istanbul Halkalı, Kayabaşı, Ataköy arazileri ile yakında ihaleye çıkacak olan Ali Sami Yen Stadyumu alanı, ayrıca Eskişehir Odunpazarı'ndaki arazi bulunuyor.
BURSA STADI DA CANNES'DA
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri arasında 17.5 hektar alandaki "Sıcak Su Kentsel Dönüşüm Projesi", "Santral Garaj Kentsel Dönüşüm Projesi", "Gökdere Spor ve Eğlence Vadisi Projesi", 160 hektar alanda uygulanması öngörülen "Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi" ile 9 bin 500 metre kare alanda uygulanacak "ÎNTAM Kentsel Dönüşüm Projesi" bulunuyor. Belediye ayrıca, Bursa Atatürk Stadı'nm yıkılarak, yerine 35 bin kişilik yeni stadyum yapılması projesi ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin işletilmesini de yatırımcıların ilgisine sunuyor.
'Roman Konutları için yanlış bir durum yok'
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Roman vatandaşlara yönelik konut üretimi projesinin açılışında Başbakan Erdoğan ile diyalogunda olumsuz bir durumun görüntülendiğinin" hatırlatılması üzerine, "Kesinlikle olumsuz ve yanlış anlaşılacak bir durum yok. Biz projelerle ilgili bir flash disk vermiştik ama görüntüleri
buradan izleyememiş. Onu söyledi. (Beni mahcup etme. Konutları 1.5-2 yılda bitir) dedi. Biz ilk aşamada Roman vatandaşlar için 7-8 ilde 3 bin 400 konut yapacağız. Bunu en kısa sürede 10 ile çıkaracağız. Yanlış anlaşılacak bir durum yok" diye konuştu.
TOKİ, şartname gereği Seyrantepe Stadı Projesi çerçevesinde yapılacak futbol sahasının üstünü kapatan açılır kapanır çatı ve mekanizmasının imalatının TOKİ tarafından yaptırılacağını açıkladı. TOKİ'nin ihalesini yaptığı, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatı ikmal işine ilişkin olarak yüklenici firma Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi ile 28 Eylül 2009 tarihinde sözleşme imzalandığı hatırlatıldı, inşaatın, sözleşmeye uygun olarak süratle devam etmekte olduğu belirtilerek, "futbol sahasının üstünü kapatan çatı ve mekanizması imalatları TOKİ tarafından yaptırılacaktır" denildi.
Hyatt ve Svvissotel hisseleri de ilgi bekliyor
istanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 büyük projeyi Cannes'da yabancı yatırımcılara sunuyor. Hyatt Regency'deki yüzde 13 hissesini satmak için ( 31 Mart'ta, Svvissotel'deki yüzde 7 hissesini satmak için 14 Nisan'da ihale yapacak olan belediye, Cannes'a gelecek yabancı yatırımcıların dikkatini bu projelere çekmeye çalışacak. Ayrıca, 40 katlı 4 kule ile ticaret merkezinden oluşan 'Perpa' projesi de yatırımcılara tanıtılacak. 140 milyon dolar muhammen bedel belirlenen, 24 Mart'ta ihalesi yapılacak proje ile yabancılar ilgileniyor.
Potansiyelimiz Paris'ten fazla
Bayraktar, "Avrupa geriliyor. İstanbul'da yatırım potansiyeli daha fazla" dedi. Fuarda TOKİ ve Emlak Konut GYO standını gezen Bayraktar, "Gelişmenin, kalkınmanın temeli iş ilişkileridir. Sosyal ilişkiler artmazsa iş de artmaz. İstanbul'da Paris'ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder